Gemeente-zijn

 

Geloven doe je niet in je eentje, maar dat doe je in verbondenheid met (veel) medegelovigen. We geloven dat God ons aan elkaar geeft om voor elkaar te zorgen, om elkaar te bemoedigen en om als het nodig is elkaar te troosten. Bovendien kunnen we als gelovigen elkaar oproepen en aanmoedigen om ons toe te wijden aan God en aan elkaar.

kringmensen
In de bijbel staan prachtige beelden over de onderlinge verbondenheid van gelovigen. Het beeld van een menselijk lichaam wordt gebruikt om te laten zien dat je als mensen niet zonder elkaar kunt, maar dat iedereen zijn specifieke gaven heeft die elkaar in een gemeenschap aanvullen. Het beeld van een kudde wordt gebruikt om te laten zien dat we mogen geloven dat er een Herder is die voor ons zorgt en van ons houdt.

Het kernwoord dat onze verbondenheid met God en elkaar weergeeft, is dan ook liefde. God vraagt van ons liefde voor Hem, liefde voor elkaar en liefde voor alle andere mensen. En waar liefde heerst, komen relaties tot bloei. Daarom zijn we van harte een "gemeenschap van liefhebbers"!