Nieuwjaarsconcert

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia luidt het jaar in met een feestelijk Nieuwjaarsconcert op vrijdagavond 24 januari 2020 om 20.00 uur in de Kristalkerk te Hengelo.

Het belooft een feestelijk concert te worden met sprankelende muziek: werken van Johann Strauss junior (o.a. Kaiser Walzer en Frühlingsstimmen), Frans Léhar (o.a. die Lustige Witwe en Giuditta: "Meine Lippen, sie küssen so heiss"). De sopraan Antonia Dunjko zal optreden als solist. Het orkest staat onder  leiding van Christian van den Berg!Er is geen toegangsprijs, wel wordt een vrije gift aan het eind van de avond op prijs gesteld.

U bent van harte welkom!

 

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia, is een symfonieorkest van gevorderde amateurmusici in Twente. Het orkest streeft ernaar een afwisselend en volwassen repertoire te spelen; van vroeg klassieke, tot hoog romantische werken, van Franse impressionisten tot moderne Nederlanders. Daarbij willen we enerzijds zoveel mogelijk musici de gelegenheid bieden mee te spelen, anderzijds niet te veel concessies aan de kwaliteit doen.
Het orkest is een van de oudste amateur symfonieorkesten van Nederland (opgericht in 1863) en bestaat momenteel uit ca. 40 vaste leden. De muzikale leiding is sinds 2017 in handen van dirigent Christian van den Berg. Naast een enkele koorbegeleiding brengt het orkest jaarlijks gemiddeld twee programma’s ten gehore.

www.ksocecilia.nl