Passieconcert in de Kristalkerk.

Unieke samenwerking van Borns Kleinkoor en Twents Liturgiekoor

De week voorafgaand aan Pasen noemen we wel: de stille week.

Het is alsof de hele schepping de adem inhoudt.

Dit is precies wat beide koren beogen wanneer ze als inleiding op de ‘stille week’ een uniek Passieconcert verzorgen op zaterdagavond 13 april in de Kristalkerk te Hengelo. De adem inhouden en genieten van de prachtige muziek die beide koren deze avond laten horen.

Het Twents Liturgiekoor voert de ‘Via crucis’ uit van Franz Liszt en het Borns Kleinkoor ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck. Beide koren hebben deze werken al eerder gezongen, maar nog niet zoals deze keer in een gezamenlijk concert. Het is om meerdere redenen een uniek concert, maar vooral omdat genoemde werken vrijwel nooit in één concert ten gehore worden gebracht.

Beide koren staan onder leiding van de zeer inspirerende dirigent Bram van der Beek. De afgelopen maanden is er hard en met veel plezier geoefend om van dit concert een muzikaal hoogtepunt te maken.

De begeleiding is in handen van Jos Beunders (vleugel) en Taco Feenstra (cello)

Het concert vindt plaats in de Kristalkerk aan de P.C. Hooftlaan 210 in Hengelo en begint om 20.00 uur.

De voorverkoop is inmiddels gestart. De toegangskaarten kosten € 12,50 (inclusief programmaboekje en koffie/thee in de pauze) en zijn te verkrijgen bij:

- VVV Borne, Bureau Hengelo Promotie,

- Marcel ten Broeke 06 - 539 34 488 en

- Gerard van Os 06 - 506 11 231.

Indien nog voorradig voor aanvang van het concert in de kerk.

Eventueel ook via leden van beide koren.

Gezien de grote belangstelling is het raadzaam uw kaarten tijdig te reserveren.

Voor meer informatie over beide koren zie: www.bornskleinkoor.nl en www.twentsliturgiekoor.nl